چاپ خبر
دبیرستان پسرانه شهید فیاض بخش شنبه, ۱۹ اسفند ۱۳۹۶
راهکاری برای مشق نوشتن بچه ها
بهتره به بچه بگین :
خیلی سخته آدم این همه بازی و سرگرمی رو ول کنه و بشینه مشق بنویسه ، منم وقتی سن تو بودم برام سخت بود مشق بنویسم و درس بخونم ولی مجبور بودم آدما خیلی از کارها رو دوست ندارن ولی باید انجام بدن مثلا من خیلی دلم می خواد فقط بخوابم و سریال نگاه کنم اصلا غذا نپزم و خونه رو تمیز نکنم ولی مجبورم اگه غذا نپزم همه مون گرسنه می مونیم اگر خونه رو تمیز نکنم مورچه ها تمام خونه رو آلوده می کنن و ما مریض میشیم ، بابا هم دلش نمی خواد بره سر کار و گاهی ترجیح میده فقط بخوابه ولی مجبوره چون اگر نره سر کار ما پول نداریم غذا بخوریم و لباس بخریم ،پس هر کسی وظیفه ای داره و باید وظیفه شو انجام بده ...

وظیفه بچه ها هم درس خوندن و مدرسه رفتنه حالا برای اینکه خیلی اذیت نشی بیا با هم برنامه ای بنویسیم که تو هم به درس ات برسی و هم به بازی و تفریح ات ، خب به من بگو به چه سرگرمیهای علاقه داری که من همه رو اینجا بنویسم ؟
با مشاوره تحصيلى اميد زاهدى با ما همراه باشيد .....

و اجازه بدید بچه هر چی رو دوست داره بگه و شما به سرگرمی هاش ایراد نگیرید ، بعضی بچه ها هم که تنها سرگرمی شون کامپیوتره هیچی به ذهن شون نمی رسه شما بهش کمک کنین مثلا بگین :
بیا سرگرمی ها رو ردیف کنیم ببینیم کدوم ها رو می پسندی مثلا
سفالگری رو دوست داری ؟
با گِل برای مامان دکوریهای قشنگ درست کنی و من بذارم تو ویترین
یا با رنگ بازی کنی مثلا رنگها رو با دست و پاهات بمالی روی کاغذ و نقاشی های خوشگل از آب در بیاد تصور کن کف پاهاتو بزنی تو رنگ راه بری روی کاغذ چقدر قشنگ و خلاقانه میشه بعد می تونیم تو مدرسه نمایشگاه نقاشی بذاریم همه ببینن ...

فوتبال بازی تو کوچه و بازی با بچه های همسایه و خیلی از سرگرمی های هنری و غیر هنری که می شناسید و در توان تون هست برای بچه فراهم کنین روی کاغذ بنویسید ووو وقتی لیست سرگرمی تمام شد به بچه بگید :


فکر کنم وقتی از مدرسه بیای خونه کله ات پر از مشق و درسه و حوصله مشق نداری پس اول اینجا می نویسم ناهار و بازی ...

در نظر بگیریم وقتی بچه ها از مدرسه به خونه بر می گردن بلافاصله نمی تونن بشینن پشت درس و مشق چون مغزشون پر از درس و کتابه و خسته هستن و هم حواسشون پی بازیه و درس رو سنبل می کنن ...


بعد بگین : فکر کنم دو ساعت برای درس و مشق ات کافی باشه چه ساعتی بهتره که بنویسم تو برنامه ؟

مثلا ساعت 6 تا 8 خوبه ؟

علاوه بر درس دو ساعت هم به کامپیوتر اختصاص بدید و حالا 4 ساعت باقیمانده رو با بقیه سرگرمی ها پر کنین که بچه فقط پای کامپیوتر نشینه .

وقتی بچه برای هر کاری برنامه زمانی تعیین کنه هم از بلاتکلیفی و سرگردونی در میاد و می دونه هم به بازیش می رسه و هم به درسش و اینکه بازی رو با استرس "مشق هام مونده " قاطی نمی کنه ، همچنین مادر مدام غر نمی زنه مشق ات مونده چقدر بازی می کنی ؟

مهمترین مزیت برنامه زمانی اینه که بدن بچه برای انجام هر کاری ساعت می گیره و سیستم ذهنی و فکری اش برای انجام اون کار آماده میشه ، چطور ما هر روز سر ساعت معیین خوابمون می گیره و سر ساعت معین گرسنه مون میشه اگر بچه به مدت یک هفته هر روز از ساعت 4 تا 6 سر مشق و درس بشینه این کار براش عادت میشه و اتوماتیک وار میره سر درس و اعصاب بچه راحت میشه و مجبور نیست حرص بخوره و از درس نفرت پیدا بکنه ، علاوه بر این با این کار به بچه ها برنامه ریزی رو هم یاد میدیم .


از جمله نیازهای روانی مهم بچه ها اینه که مادر در روز سر ساعت معینی نیم ساعت رو به بچه اختصاص بده و این نیم ساعت رو فقط به حرفهای بچه گوش کنه اگر بچه حرفی برای گفتن نداره مادر فقط بچه شو ناز و نوازش کنه و از خوبیها و صفات نیکوی بچه حرف بزنه بچه ها تا آخر عمرشون احتیاج به نوازش و تایید مادر دارن ...

اگر می خواهید بچه ها اعتمادبنفس و عزت نفسی قوی داشته باشند اونها رو تایید کنید اگر می خواهید ایراداتشونو بگیرین اول نکات مثبت اونها رو به زبان بیارین و تشویق شون کنین بعد ایرادشونو بگین نه کوبنده بلکه بگین :

بهتر نبود اینجوری انجام می دادی یا اینو می گفتی یا این رفتار رو می کردی ؟
انتهای پیام/.